Τουρκία: Η Άγκυρα καταδικάζει τις προσκλήσεις υποβολής προσφορών για νέες κατοικίες σε εβραϊκούς οικισμούς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουρκία: Η Άγκυρα καταδικάζει τις προσκλήσεις υποβολής προσφορών για νέες κατοικίες σε εβραϊκούς οικισμούς

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα τη δημοσίευση από τις ισραηλινές αρχές της νέας πρόσκλησης υποβολής προσφορών για την ανέγερση νέων κατοικιών για τους εβραίους εποίκους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, καταγγέλλοντας "μια σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου".

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση του Ισραήλ να απευθύνει πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την κατασκευή τουλάχιστον 1.200 επιπλέον κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς Πισγκάτ Ζεέβ, Ραμότ και Αριέλ", ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ συνιστά σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δεν είναι δυνατό να γίνει δεκτή η δραστηριότητα αυτή", τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου που καλεί το εβραϊκό κράτος "να τερματίσει το συντομότερο δυνατό τις δραστηριότητες αυτές που καταστρέφουν τις προοπτικές για ειρήνη με τη δημιουργία δύο κρατών".

Το ισραηλινό υπουργείο Στέγασης απηύθυνε την Τρίτη πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανέγερση 1.213 κατοικιών στον προσαρτημένο ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ, στους εβραϊκούς οικισμούς Πισγκάτ Ζεέβ και Ραμότ. Πρόσκληση υποβολής προσφορών έχει δημοσιευτεί επίσης για την ανέγερση 72 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Αριέλ, στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Η Τουρκία, άλλοτε στενός σύμμαχος του Ισραήλ, διατηρεί ψυχρές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων κατά την έφοδο ισραηλινών κομάντος στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά που έπλεε σε διεθνή ύδατα και μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας επιχειρώντας να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό, το Μάιο του 2012.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ