Κίνα: Πέντε Θιβετιανοί αυτοπυρπολήθηκαν στην επαρχία Σετσουάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Πέντε Θιβετιανοί αυτοπυρπολήθηκαν στην επαρχία Σετσουάν

Τουλάχιστον πέντε Θιβετιανοί αυτοπυρπολήθηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές της Κίνας, μεταξύ τους τρεις έφηβοι μοναχοί, έξω από αστυνομικό τμήμα, παραμονή της έναρξης του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας το οποίο θα ορίσει τους νέους ηγέτες της χώρας, έγινε σήμερα γνωστό από την εξόριστη θιβετιανή κυβέρνηση.

Οι τρεις μοναχοί, ηλικίας 15 και 16 ετών, αυτοπυρπολήθηκαν έξω από την πύλη του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας στην περιοχή Αμπα της επαρχίας Σετσουάν, ανακοίνωσε η οργάνωση Free Tibet που εδρεύει στο Λονδίνο και άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Οι έφηβοι ζητούσαν ελευθερία στο Θιβέτ και επιστροφή του Δαλάι Λάμα όταν αυτοπυρπολήθηκαν", σύμφωνα με ακτιβιστές.

Ο νεαρότερος μοναχός, ηλικίας 15 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του, έξω από το αστυνομικό τμήμα όταν αξιωματικοί της υπηρεσίας δημόσιας ασφαλείας μετέφεραν τους δύο 16χρονους μοναχούς σε γειτονικό νοσοκομείου.

Μια 23χρονη Θιβετιανή, η Ταμντίν Τσο, υπέκυψε επίσης στα τραύματά της χθες βράδυ κοντά στη μονή Ρονγκουό της επαρχίας Σινγκάι.

Σχεδόν 60 άνθρωποι, κυρίως βουδιστές μοναχοί, έχουν αυτοπυρποληθεί ή αποπειράθηκαν να το κάνουν από τις αρχές Μαρτίου 2011 στις θιβετιανές περιοχές της Κίνας.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ