Γαλλία: Ο Γάλλος Ζερόμ Φεραρί κέρδισε το βραβείο Γκονκούρ, η Ρουαντέζα Σολαστίκ Μουκασόνγκα κέρδισε το βραβείο Ρενοντό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Ο Γάλλος Ζερόμ Φεραρί κέρδισε το βραβείο Γκονκούρ, η Ρουαντέζα Σολαστίκ Μουκασόνγκα κέρδισε το βραβείο Ρενοντό

Ο γάλλος συγγραφέας Ζερόμ Φεραρί κέρδισε σήμερα το Γκονκούρ, το μεγαλύτερο γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο, για το μυθιστόρημά του "Το κήρυγμα για την πτώση της Ρώμης" (Le sermon sur la chute de Rome, εκδ. Actes Sud), το οποίο εκτυλίσσεται στην Κορσική με την υποβόσκουσα βία της.

Οι κριτές του Γκονκούρ επέλεξαν στο δεύτερο γύρο αυτό το μυθιστόρημα για τις διαψευσμένες ελπίδες που έχει ως επίκεντρο ένα μπαρ σ' ένα χωριό στα βουνά της Κορσικής.

Εξάλλου η Σολαστίκ Μουκασόνγκα από τη Ρουάντα κέρδισε επίσης σήμερα το γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο Ρενοντό για το βιβλίο της "Η Παναγία του Νείλου" (Notre-Dame du Nil, εκδ. Gallimard). Η ρουαντέζα συγγραφέας κέρδισε έξι ψήφους στο δέκατο γύρο της ψηφοφορίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ