Σερβία: Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής "βλέπουν" οικονομικοί αναλυτές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής "βλέπουν" οικονομικοί αναλυτές

Πτώση ως και 3,5% της βιομηχανικής παραγωγής της Σερβίας φέτος, σε σύγκριση με πέρυσι, «βλέπουν» οικονομικοί αναλυτές. Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε στην παρουσίαση της τελευταίας επιθεώρησης «Μακροοικονομικές Αναλύσεις και Τάσεις», η βιομηχανική παραγωγή στη Σερβία συνεχίζει να βρίσκεται σε καθοδική τροχιά κι αυτό οφείλεται κυρίως στη χαμηλή παραγωγή πετρελαϊκών παραγωγών.

Το Σεπτέμβριο καταγράφηκε πτώση της τάξεως του 6,8% σε ετήσια βάση στο σύνολο της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων και των μεταποιητικών τομέων, όπου η πτώση ήταν στο 5,9%.

Ωστόσο, ο αρχισυντάκτης της οικονομικής επιθεώρησης Βλαντίμιρ Βούκτσοβιτς εκτίμησε πως με τη λειτουργία ενός σύγχρονου διυλιστηρίου στο Πάντεβο, την περασμένη εβδομάδα, θα οδηγήσει σε αύξηση των παραγώγων πετρελαίου. Έτσι, όπως είπε, θα μπορούσε να υπάρξει ενίσχυση του επιπέδου της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Βούκτσοβιτς ανέφερε ακόμη πως η απόκτηση στρατηγικού εταίρου για τη χαλυβουργία του Σμεντέρεβο θα σημάνει καλύτερες μέρες για τη σερβική βιομηχανία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ