Βρετανία-Συρία: Βρετανοί αξιωματούχοι θα έχουν συνομιλίες με αντιπροσώπους ενόπλων οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βρετανία-Συρία: Βρετανοί αξιωματούχοι θα έχουν συνομιλίες με αντιπροσώπους ενόπλων οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης

Βρετανοί αξιωματούχοι πρόκειται να έχουν συνομιλίες με αντιπροσώπους ενόπλων οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου τονίζεται ότι η κυβέρνηση ανέθεσε σε βρετανούς αξιωματούχους να συνομιλήσουν με στρατιωτικούς αξιωματούχους της συριακής αντιπολίτευσης, αλλά υπογραμμίζεται ότι δεν τίθεται εξοπλισμού των οργανώσεων αυτών, αλλά έναρξης συνομιλιών με στόχο τη συσπείρωση της αντιπολίτευσης και τον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ έδωσε το πράσινο φως στον ειδικό απεσταλμένο του στη συριακή αντιπολίτευση Τζον Γουίλκς για να οργανώσει τις συναντήσεις, σε μια τρίτη χώρα.

Βρετανοί αξιωματούχοι επέμειναν να ζητηθεί από τις οργανώσεις αυτές να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επισκέπτεται σήμερα το συριακό προσφυγικό καταυλισμό στο Ζαατάρι της βόρειας Ιορδανίας, κοντά στα συριακά σύνορα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ