Σερβία: Η χώρα θέλει να ενταχθεί άμεσα στην ΕΕ, δηλώνει ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Η χώρα θέλει να ενταχθεί άμεσα στην ΕΕ, δηλώνει ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι η χώρα του θέλει να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το συντομότερο δυνατό και πως είναι έτοιμη για μία συμφωνηθείσα λύση με την Πρίστινα, η οποία θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.

Μετά τη χθεσινή του συνάντηση, στη Ρώμη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Τζούλιο Τέρτσι, ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ακόμη ότι η πρόοδος στον διάλογο Βελιγραδίου -Πρίστινας θα πρέπει να συνοδεύεται από πρόοδο της Σερβίας στην πορεία ένταξης στην ΕΕ κι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Η Σερβία θέλει να καταστεί μέλος της Ευρώπης και να ενταχθεί άμεσα στην ΕΕ, είπε χαρακτηριστικά.

«Η Σερβία θα εκπληρώσει τα κριτήρια. Θέλουμε να επιλύσουμε όλα τα ανοιχτά, αμφιλεγόμενα ζητήματα κατά τη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης» σημείωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας ανέφερε πως η χώρα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να συμβάλλει στην άμεση ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ και τον ορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Ιταλός υπουργός είπε ακόμη ότι η Ρώμη στηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

«Σκοπεύουμε να κάνουμε το ίδιο και σε μελλοντικές φάσεις. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό μέλλον της Σερβίας και ολόκληρης της περιοχής» υπογράμμισε.

Εξέφρασε δε ικανοποίηση για τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στον διάλογο Βελιγραδίου -Πρίστινας, τα οποία κι έχουν δημιουργήσει, όπως είπε, θετικό κλίμα.

Πρόθεση της Ιταλίας είναι να έχει έναν ενεργό ρόλο και να βοηθήσει και τις δύο πλευρές, καθώς οι συνομιλίες είναι η μόνη οδός, τόνισε ο κ. Τέρτσι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ