Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις και εισήγαγε ναρκωτικά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις και εισήγαγε ναρκωτικά

Πολυμελή εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια, κλέβοντας ακόμη και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των θυμάτων τους, ανακοίνωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στα δώδεκα μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, είναι δέκα Αλβανοί, ένας Κινέζος κι ένας Έλληνας.

Οι κατηγορούμενοι -ηλικίας 22 έως 58 ετών- φέρονται ότι διέρρηξαν από τον Ιανουάριο του 2010 εννέα σπίτια -κυρίως μονοκατοικίες- στους Νέους Επιβάτες και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των ιδιοκτητών των σπιτιών.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια, παραβίαζαν τις κλειδαριές των κεντρικών εισόδων, την ώρα μάλιστα που τα θύματα κοιμόνταν. Μάλιστα, τα οχήματα που έκλεβαν τα «έβγαζαν» στην Αλβανία, απ' όπου -επιπλέον- εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες στην Ελλάδα τις οποίες διοχέτευαν στη συνέχεια σε πιάτσες τοξικομανών.

Εξάλλου, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, στη δράση του κυκλώματος εμπλέκονται άλλα δώδεκα άτομα, μεταξύ αυτών κι ένας αστυφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της ψευδορκίας, της υπόθαλψης εγκληματία και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Ο αστυνομικός υπηρετεί στο Νεστόριο Καστοριάς και κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ