Συλλήψεις οκτώ λαθρομεταναστών και εξάρθρωση κυκλώματος διακινητών στην Ηγουμενίτσα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Συλλήψεις οκτώ λαθρομεταναστών και εξάρθρωση κυκλώματος διακινητών στην Ηγουμενίτσα

Στην περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, συνελήφθησαν ένας 46χρονος, υπήκοος Αλβανίας και ένας 62χρονος ομογενής, οδηγοί λεωφορείου ελληνικών συμφερόντων, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στη χώρα μας.

Με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης, διαπιστώθηκε ότι οι δύο οδηγοί μετέφεραν, έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού, τρεις Αλβανούς λαθρομετανάστες, ηλικίας 30, 25 και 30 χρόνων, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο δάπεδο του λεωφορείου, ανάμεσα από τα καθίσματα των επιβατών. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δύο από τους λαθρομετανάστες ήταν καταχωρισμένοι στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, ύστερα από απέλαση από τη χώρα μας. Κατασχέθηκαν το λεωφορείο, το χρηματικό ποσό των 3.492,74 ευρώ, 18.030 leke Αλβανίας, 10 ρουβλιών Ρωσίας και ένα αμερικανικό δολάριο, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και 12 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 31, 30 και 24 χρόνων, γιατί κατείχαν και έκαναν χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την έξοδό τους από την Ελλάδα. Σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχαν παραποιημένα διαβατήρια Μπαγκλαντές με αλλαγή φωτογραφίας κατόχου, τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί ταχυδρομικώς από φιλικό τους πρόσωπο στην Ιταλία, έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τρία ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Επίσης, στην Ηγουμενίτσα εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνελήφθησαν δύο διακινητές, εκ των οποίων ένας 63χρονος ημεδαπός και ένας 25χρονος Αφγανός, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και δύο αλλοδαποί, Ιρακινοί, οι οποίοι συνόδευαν και τα τρία ανήλικα παιδιά τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινητές μετέφεραν τους δύο λαθρομετανάστες με τα ανήλικα παιδιά τους από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα με δύο αυτοκίνητα, τους παρέδωσαν το ένα αυτοκίνητο και τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεθοδεύοντας την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Για τις «υπηρεσίες» αυτές, το κύκλωμα θα ελάμβανε από τους λαθρομετανάστες ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, με την άφιξή τους στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν ένα επιβατικό αυτοκίνητο και ένα μικρό φορτηγό που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, μία πλαστή ρουμανική άδεια κυκλοφορίας οχήματος, μία ιταλική άδεια κυκλοφορίας και ένα ζεύγος ιταλικών πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτου, πέντε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ρουμανίας, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και έξι ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη και τον εντοπισμό των υπόλοιπων εμπλεκομένων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ