Το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε στον ΟΗΕ για την είσοδο συριακών αρμάτων μάχης στα υψίπεδα Γκολάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε στον ΟΗΕ για την είσοδο συριακών αρμάτων μάχης στα υψίπεδα Γκολάν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διαμαρτυρήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη έπειτα από την είσοδο, σήμερα το πρωί, τριών συριακών αρμάτων μάχης στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών στα υψίπεδα του Γκολάν.

"Τρία συριακά άρματα μάχης εισήλθαν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη κοντά στο κέντρο των υψιπέδων Γκολάν και οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υπέβαλαν διαμαρτυρία για παραβίαση στα Ηνωμένα Έθνη", εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Εκπρόσωπος του στρατού διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, σε κάποια απόσταση από τις ισραηλινές θέσεις στα υψίπεδα. "Δεν γνωρίζω σε πόσα χιλιόμετρα, αλλά όχι πολύ κοντά στα σύνορα", είπε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα άρματα μάχης εισήλθαν στο χωριό Μπιρ Ατζάμ, νοτιοανατολικά της Κουνέιτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με την ισραηλινή δημόσια ραδιοφωνία, ο στρατός αύξησε το επίπεδο συναγερμού έπειτα από το περιστατικό, ωστόσο η εκπρόσωπος του στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ