Κίνα-Συρία: Πρωτοβουλία του Πεκίνου για την αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα-Συρία: Πρωτοβουλία του Πεκίνου για την αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας στη Συρία

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι πρότεινε μια νέα πρωτοβουλία για να αποτρέψει την κλιμάκωση της βίας στη Συρία, η οποία προβλέπει μια σταδιακή και κατά περιοχές εκεχειρία και την εγκαθίδρυση μιας μεταβατικής κυβέρνησης.

Το σχέδιο αυτό, το οποίο προτάθηκε χθες στο διεθνή μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι, "αποτελεί προσπάθεια της Κίνας να πιέσει για μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση", δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η νέα πρωτοβουλία της Κίνας προβλέπει εφαρμογή εκεχειρίας κατά περιοχές και εγκαθίδρυση μιας μεταβατικής κυβέρνησης".

Ο Μπραχίμι συναντήθηκε χθες με τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γιανγκ Τζιετσί, ο οποίος δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενεργήσει άμεσα για να υποστηρίξει τις προσπάθειες του διεθνούς μεσολαβητή.

"Όλο και περισσότερες χώρες συνειδητοποιούν ότι η επιλογή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης δεν αποτελεί λύση και τάσσονται υπέρ της πολιτικής διευθέτησης της κρίσης", τόνισε ο Χονγκ.

"Η νέα πρόταση της Κίνας σποσκοπεί στην επίτευξη διεθνούς συναίνεσης, στην υποστήριξη των προσπαθειών του Μπραχίμι, στην εφαρμογή εκεχειρίας και στην έναρξη μιας πολιτικής μεταβατικής διαδικασίας υπό το συριακό λαό", υπογράμμισε ο Χονγκ.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ