Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Υπεγράφη στο Σαράγεβο συμφωνία συνεργασίας 12 Ακαδημιών Καλών Τεχνών της νοτιανατολικής Ευρώπης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Υπεγράφη στο Σαράγεβο συμφωνία συνεργασίας 12 Ακαδημιών Καλών Τεχνών της νοτιανατολικής Ευρώπης

Οι κοσμήτορες 12 Ακαδημιών Καλών Τεχνών της νοτιανατολικής Ευρώπης υπέγραψαν στο Σαράγεβο συμφωνία μελλοντικής συνεργασίας, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για νέες μορφές επικοινωνίας και δικτύωσης των ιδρυμάτων του τομέα της εκπαίδευσης και των τεχνών.

Τη συμφωνία υπέγραψαν Ακαδημίες Καλών Τεχνών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, του Μαυροβουνίου και του Κοσόβου.

Την πρωτοβουλία για την υπογραφή της συμφωνίας είχε η Ακαδημία Καλών Τεχνών του Σαράγεβο, η οποία στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της διοργάνωσε διεθνές συμπόσιο με θέμα «Η καλλιτεχνική σκηνή και εκπαίδευση στη μεταπολεμική περίοδο – νέες προκλήσεις και ερωτήματα».

Η κοσμήτορας της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Σαράγεβο, Αμέλα Χατζιμέλιτς – Κέτσο υπογράμμισε ότι με τη συμφωνία γίνεται το πρώτο βήμα για την εντατικοποίηση της συνεργασίας των ιδρυμάτων, που θα υλοποιηθεί σε διάφορα επίπεδα, τη συμμετοχή σε κοινά προγράμματα και εκθέσεις, τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς για τη διασφάλιση πόρων από την ΕΕ για την ανάπτυξη των τεχνών και του πολιτισμού και την ανταλλαγή σπουδαστών και καθηγητών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ