Φλώρινα: Ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση για το πετρέλαιο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Φλώρινα: Ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση για το πετρέλαιο

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η μεγάλη κινητοποίηση πολιτών στη Φλώρινα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή του πετρελαίου κίνησης. Μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, άνοιξαν τα σύνορα στο τελωνείο της Νίκης, όπου είχαν κλείσει, ενώ άρχισε να λειτουργεί και πάλι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που είχε τεθεί το πρωί εκτός λειτουργίας.

Παράλληλα έληξε και ο ολιγόωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Φλώρινας - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Βεύης. «Η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων στη σημερινή κινητοποίηση δείχνει ότι ο λαός της περιοχής δεν αντέχει άλλα φοροεισπρακτικά ξεσπάσματα, γιατί για μας η εξίσωση των τιμών των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης είναι καθαρά φοροεισπρακτικό μέτρο» τονίζει στο ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης. Υπογραμμίζει δε ότι η σημερινή διαμαρτυρία είχε συμβολικό χαρακτήρα. «Δεν θα φτάσουμε σε ακρότητες αλλά, αν δεν εισακουστούμε, θα επανέλθουμε άμεσα με πολυήμερες κινητοποιήσεις» προσθέτει.

Κατά τη συγκέντρωση στο κέντρο της Φλώρινας, οι πολίτες εξουσιοδότησαν τα μέλη της επιτροπής αγώνα για την μεταφορά στη Βουλή ψηφίσματος με τα αιτήματά τους στα οποία κυριαρχεί η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης στη Φλώρινα σε τιμές ανάλογες με εκείνες του ναυτιλιακού πετρελαίου. Στην αυριανή κινητοποίηση μπροστά στο κοινοβούλιο, οι εκπρόσωποι των φορέων της ακριτικής περιοχής, παρουσία των πρωτοβάθμιων οργάνων της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, θα ρίξουν κομμάτια πάγου στην πλατεία Συντάγματος.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ