Ιταλία: Ελαττωματικοί σχεδόν 200 αντισεισμικοί μηχανισμοί σε σπίτια σεισμοπλήκτων της Λ' Άκουιλα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Ελαττωματικοί σχεδόν 200 αντισεισμικοί μηχανισμοί σε σπίτια σεισμοπλήκτων της Λ' Άκουιλα

«Ελαττωματικοί είναι περίπου 195 αντισεισμικοί μηχανισμοί σε κατοικίες σεισμοπλήκτων της Λ' Άκουϊλα», αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι μηχανισμοί με ελατήρια πάνω στους οποίους έχουν ακουμπήσει τα σπίτια αυτά πρόκειται να καταρρεύσουν σε περίπτωση που ο Εγκέλαδος χτυπήσει και πάλι την πρωτεύουσα του Αμπρούτσο με την ίδια ένταση της 6ης Απριλίου 2009».

«Το χειρότερο είναι ότι ούτε οι εταιρίες που κατασκεύασαν τους επικίνδυνους αυτούς μηχανισμούς είναι σε θέση να πουν στην βάση ποιών ακριβώς οικημάτων έχουν τοποθετηθεί», πρόσθεσε η εφημερίδα της Ρώμης, η οποία υπενθυμίζει ότι τα «αντισεισμικά» αυτά σπίτια, κόστισαν πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ. Μέρος του ποσού αυτού, καλύφθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε εγκαινιάσει προσωπικά μεγάλο αριθμό κατοικιών, συνοδευόμενος από γνωστό δημοσιογράφο της RAI, που είχε παρουσιάσει την τελετή σε ειδική εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

Στόχος του Μπερλουσκόνι ήταν να αποφύγει με κάθε δυνατό τρόπο την προσφυγή σε κοντέινερ.

Εδώ και καιρό, οι κάτοικοι των λεγόμενων αυτών new towns («νέων πόλεων») διαμαρτύρονται για την παντελή έλλειψη κοινωνικών επαφών: δεν υπάρχουν καταστήματα, τα σπίτια είναι απομονωμένα, και το μόνο σημείο αναφοράς είναι ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, έξω από την παλιά πόλη της Λ' Άκουϊλα.

Ωστόσο ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα, τονίζει η Ρεπούμπλικα, είναι η επικινδυνότητα των ίδιων των σπιτιών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ