Ισραήλ: Οι κυρώσεις κατά του Ιράν αποφέρουν καρπούς, δήλωσε ο πρόεδρος Πέρες στον αμερικανό στρατηγό Ντέμπσεϊ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισραήλ: Οι κυρώσεις κατά του Ιράν αποφέρουν καρπούς, δήλωσε ο πρόεδρος Πέρες στον αμερικανό στρατηγό Ντέμπσεϊ

Οι διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Ιράν για να αποτρέψουν τη χώρα αυτή να συνεχίσει το επίμαχο πυρηνικό της πρόγραμμα αποφέρουν καρπούς, δήλωσε ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες στον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ.

"Οι κυρώσεις (κατά του Ιράν) αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς. Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε να ξεκινήσουμε με μη στρατιωτικά μέσα, διατηρώντας όλες τις επιλογές στο τραπέζι", είπε αργά χθες ο Πέρες στον στρατηγό Ντέμπσεϊ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την "απειλή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, την ενίσχυση των διμερών στρατηγικών σχέσεων και την περιφερειακή ανάπτυξη", παρουσία του αρχηγού του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγού Μπένι Γκαντζ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο στρατηγός Ντέμπσεϊ έφθασε την Κυριακή στο Ισραήλ με την ευκαιρία των κοινών αμερικανο-ισραηλινών στρατιωτικών ασκήσεων που θεωρούνται οι μεγαλύτερες που πραγματοποιούν ποτέ οι δύο συμμαχικές χώρες.

Ο στρατηγός Γκαντζ δέχτηκε τον στρατηγό Ντέμπσεϊ στο γενικό επιτελείο στο Τελ-Αβίβ και οι δύο άνδρες μίλησαν για "διάφορες πλευρές της στρατιωτικής συνεργασίας και τις προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας", σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Παράλληλα ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ μετέβη στο Λονδίνο για επαφές με τη βρετανική ηγεσία, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες βράδυ από το γραφείο του.

Ο Μπαράκ θα συναντηθεί "με τον ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ, τον αρχηγό του βρετανικού γενικού επιτελείου Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Σερ Νάιτζελ Κιμ Ντάροτς, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ", διευκρίνισε η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται το αντικείμενο των συνομιλιών αυτών, αλλά αναμένεται να επικεντρωθούν στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και στην αστάθεια στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ