Συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα η εταιρεία τροφίμων Μινέρβα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα η εταιρεία τροφίμων Μινέρβα

Συνεχίζει την επενδυτική της δράση η εταιρεία τροφίμων Μινέρβα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για συνεχή επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη αγορά τροφίμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι επενδύσεις της εταιρείας σε παραγωγικές εγκαταστάσεις στη διάρκεια του έτους ξεπέρασαν συνολικά τα 1,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικές επενδύσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ περίπου, με πρωταρχικό στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και βελτίωση του κόστους παραγωγής, τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων καθώς και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαΐου 2012 (1η Ιουνίου 2011- 31 Μαΐου 2012), η εταιρεία παρουσίασε αύξηση πωλήσεων αλλά περιορισμό των αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά περίπου 5%, ξεπερνώντας τα 85 εκατ. ευρώ, έναντι των 81 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, αύξηση που προήλθε από όλες σχεδόν τις κατηγορίες προϊόντων, αλλά κυρίως από τις μαργαρίνες. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων περιορίσθηκαν στις 635 χιλ. ευρώ, έχοντας επηρεαστεί από το γενικότερο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και τις πολιτικές μείωσης των τιμών.

Παράλληλα, συνεχίζεται το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της τυροκομικής μονάδας των Ιωαννίνων και της μονάδας συλλογής γάλακτος στην Ανδραβίδα Ηλείας, συνολικού ύψους 3,4 εκατ. ευρώ, αποσκοπώντας στον πλήρη εκσυγχρονισμό των μονάδων για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη διασφάλιση της ποιότητας. Μέσα στη χρήση ολοκληρώθηκε η πρώτη πιστοποίηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και εισπράχθηκε ποσό επιχορήγησης 693 χιλ. ευρώ, το οποίο αφορούσε το 50% του επενδυτικού σχεδίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ