Πάτρα: Χωρίς προβλήματα οι επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου-Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες και πορείες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Πάτρα: Χωρίς προβλήματα οι επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου-Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες και πορείες

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πάτρα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, ενώ παράλληλα με τις εκδηλώσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από την εξέδρα των επισήμων, που είχε στηθεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Στις 11 το πρωί εψάλη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ελευθερίας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η πολιτική και στρατιωτική παρέλαση, όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Μανώλης Αγγελάκας.

Νωρίτερα το πρωί, το ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, τον Μάιο του 1944. Τα μέλη του ΚΚΕ έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και κατέληξαν στην οδό Ζαΐμη πριν από την Αγίου Ανδρέου, από όπου δηλαδή θα περνούσε η παρέλαση.

Από την πλευρά τους, μέλη των λαϊκών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ.α. πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία και μέσω της Ρήγα Φεραίου κατέληξαν στην οδό Κολοκοτρώνη, λίγο πριν από την διασταύρωση με την Αγίου Ανδρέου.

Μετά το τέλος της παρέλασης, τόσο οι συγκεντρωμένοι στην οδό Ζαΐμη, όσο και οι συγκεντρωμένοι στην οδό Κολοκοτρώνη έκαναν πορείες κατά μήκος της Αγίου Ανδρέου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της τρόικας και της κυβέρνησης και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα νέα οικονομικά μέτρα. Πριν ξεκινήσουν οι δύο πορείες δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές, αλλά έπειτα από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ