Χανιά: Δωρεάν μαθήματα ελληνικών και ξένης γλώσσας για 122 μαθητές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Χανιά: Δωρεάν μαθήματα ελληνικών και ξένης γλώσσας για 122 μαθητές

Σημαντική βοήθεια σε παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα, δίνει η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που αποτελεί πρωτοβουλία του δήμου Χανίων, της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων γλωσσών.

Για τη φετινή χρονιά, 122 παιδιά παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα για τις τρεις τάξεις του Λυκείου και μαθήματα ξένων γλωσσών. Η επιλογή των παιδιών έγινε με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια από κοινή επιτροπή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου και των δύο φορέων.

Ο δήμος Χανίων σε ένδειξη αναγνώρισης όλων όσοι συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία οργάνωσε στο δημαρχείο της πόλης τιμητική εκδήλωση.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης «το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος σε μία από κοινού συνεργασία του δήμου Χανίων και των Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών αναγνωρίζοντας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και στην τοπική κοινωνία».

Τα παιδιά, που παρακολουθούν τα μαθήματα, έχουν ενταχθεί σε κανονικά τμήματα, ώστε να μην υπάρχει κοινωνικός στιγματισμός, ενώ ήδη συζητήθηκε η ανανέωση της συνεργασίας του δήμου και των φροντιστών και για την επόμενη σχολική χρονιά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ