Στα 11.034 τα σήματα εισόδου στον «πράσινο δακτύλιο» που έχουν εκδοθεί διαδικτυακά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Στα 11.034 τα σήματα εισόδου στον «πράσινο δακτύλιο» που έχουν εκδοθεί διαδικτυακά

Ικανοποίηση των πολιτών από την ηλεκτρονική διαδικασία έκδοσης του σήματος εισόδου στον «πράσινο δακτύλιο» τις τρεις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του, διαπιστώνει το ΥΠΕΚΑ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί συνολικά 11.034 σήματα μέσω της ιστοσελίδας του ypeka.gr και πραγματοποιήθηκαν πολλαπλάσιοι έλεγχοι οχημάτων.

Σε δηλώσεις του σχετικά με την ηλεκτρονική έκδοση του σήματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της διαδικασίας που, όπως επεσήμανε, επιβεβαιώνει τις δυνατότητες της Υπηρεσίας Πληροφορικής του ΥΠΕΚΑ, η οποία με δικά της μέσα σχεδίασε, ανέπτυξε, εφάρμοσε και διαχειρίζεται την πλατφόρμα έκδοσης του «πράσινου» σήματος.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρονικών εκδόσεων του σήματος αφορά εταιρείες με μεγάλους στόλους οχημάτων, για τις οποίες έχουν εκδοθεί μαζικά κάρτες. Συγκεκριμένα, για την εταιρεία Hertz ελέχθησαν 21.857 αυτοκίνητα και εκδόθηκαν 7.349 κάρτες, ενώ για την εταιρεία ALD Automotive ελέχθησαν 3.660 αυτοκίνητα και εκδόθηκαν 954 κάρτες.

Παράπονα ωστόσο παρουσιάστηκαν σε επί μέρους κριτήρια που θεσπίστηκαν και ειδικότερα στον αποκλεισμό των «Euro 4» βενζινοκίνητων οχημάτων, που εκπέμπουν λιγότερο από 140 γρ./λίτρο διοξειδίου του άνθρακα. Επίσης, ορισμένος αριθμός μηνυμάτων που δέχθηκε η σχετική υπηρεσία, αφορούσε ζητήματα εγκυρότητας των δεδομένων του Μητρώου Οχημάτων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε επικοινωνία με το υπουργείο Ανάπτυξης και οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν εντός της ίδιας, ή της επόμενης ημέρας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ