Μαυροβούνιο: Φ. Βουγιάνοβιτς: "Αναμένω τους προέδρους της Σερβίας και του Κοσόβου, Τ. Νίκολιτς και Α. Γιαγχιάγκα στο Μαυροβούνιο" - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μαυροβούνιο: Φ. Βουγιάνοβιτς: "Αναμένω τους προέδρους της Σερβίας και του Κοσόβου, Τ. Νίκολιτς και Α. Γιαγχιάγκα στο Μαυροβούνιο"

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς ανήγγειλε ότι θα καλέσει τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς στη σύνοδο των αρχηγών κρατών της νοτιανατολικής Ευρώπης, στην οποία θα λάβει μέρος και η πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα.

Ο κ. Βουγιάνοβιτς τόνισε ότι έως το τέλος του έτους η χώρα θα φιλοξενήσει σύνοδο των προέδρων του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, του Κοσόβου και ότι θα προσκαλέσει τον κ. Νίκολιτς να παραστεί.

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο του 6ου Φόρουμ Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας νοτιανατολικής Ευρώπης, στη Μπούντβα, εξέφρασε την προσδοκία ο κ. Νίκολιτς να αποδεχθεί την πρόσκληση, δηλαδή η συνάντηση στο Μαυροβούνιο να είναι η πρώτη, στην οποία θα συμμετάσχουν μαζί οι πρόεδροι της Σερβίας και του Κοσόβου.

Ο κ. Βουγιάνοβιτς χαιρέτισε το διάλογο Βελιγραδίου -Πρίστινας αναφέροντας ότι είναι πολύ θετικό ότι διεξάγεται σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Είναι σημαντική η απόφαση της νέας κυβέρνησης της Σερβίας να αναγνωρίσει τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν το περασμένο διάστημα και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι το Βελιγράδι επέλεξε να διεξάγει τις συνομιλίες με το Κόσοβο σε ανώτατο επίπεδο, τόνισε ο κ. Βουγιάνοβιτς.

Το σημαντικό, είπε, είναι ο διάλογος Σερβίας - Κοσόβου να προχωρήσει βήμα προς βήμα, χωρίς προδικασμένες λύσεις.

Ο διάλογος δεν θα επηρεάσει την πολιτική του Μαυροβουνίου προς το Κόσοβο, επειδή η Ποντγκόριτσα έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, ανέφερε ο κ. Βουγιάνοβιτς προσθέτοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Σερβίας και του Μαυροβουνίου οι δύο χώρες να έχουν καλές σχέσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ