ΕΟΦ: Συγκυριακές οι ελλείψεις φαρμάκων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

ΕΟΦ: Συγκυριακές οι ελλείψεις φαρμάκων

Οι πιθανές ελλείψεις φαρμάκων είναι συγκυριακές και θα εξομαλυνθούν άμεσα, αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ο ΕΟΦ σημειώνει ότι στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων εφαρμόσθηκαν νέοι κανόνες τιμολόγησης, οι νέες τιμές είναι μεσοσταθμικά χαμηλότερες από τις μέχρι σήμερα ισχύουσες και το γεγονός αυτό αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από τις φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες απέφυγαν να τιμολογήσουν προϊόντα κατά την πρώτη ημέρα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, αναμένεται το ίδιο να συμβεί και τις προσεχείς ημέρες. Το γεγονός αυτό, σημειώνεται, είναι φυσιολογικό σε αλλαγές των δελτίων τιμών, αφού αυτές έχουν άμεση επίπτωση στις συναλλαγές των εμπλεκόμενων στη χονδρική και λιανική πώληση.

«Ως εκ τούτου, οι πιθανές ελλείψεις φαρμάκων είναι συγκυριακές και θα εξομαλυνθούν άμεσα, όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη τέτοια περίπτωση», καταλήγει ανακοίνωση του ΕΟΦ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ