Λίβανος: Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε στρατιώτες και ένοπλους στην συνοικία Τάρικ αλ-Τζαντίντ της Βηρυτού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε σήμερα ανάμεσα σε στρατιώτες και ένοπλους στη συνοικία Τάρικ αλ-Τζαντίντ της Βηρυτού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι στρατιώτες δέχθηκαν τα πυρά των ενόπλων όταν προσπάθησαν να ανοίξουν την οδική αρτηρία που οδηγεί στη σουνιτική αυτή συνοικία, προπύργιο του πρώην πρωθυπουργού Σάαντ Χαρίρι και ανταπέδωσαν.

Ενοπλοι κουκουλοφόροι, που δηλώνουν υποστηρικτές του Χαρίρι, έχουν πάρει θέσεις στις σουνιτικές συνοικίες της Βηρυτού, όπου έχουν αποκλείσει δρόμους με οδοφράγματα, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, έπειτα από τη σφοδρή ανταλλαγή πυρών την νύκτα μετά την κηδεία του στρατηγού αλ-Χάσαν, επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της αστυνομίας που έχασε τη ζωή του κατά τη βομβιστική επίθεση της Παρασκευής.

Στην λεωφόρο Κάρκας, στην πλατεία Κόλα και στην παραλιακή λεωφόρο Μάζρα, κοντά στη συνοικία Τάρικ αλ-Τζαντίντ, προπύργιο του Ρεύματος για το Μέλλον του Σάαντ Χαρίρι, άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ εμποδίζουν τη διέλευση των αυτοκινήτων έχοντας στήσει αυτοσχέδια οδοφράγματα.

"Τίποτε δεν θα είναι πια όπως πριν. Θα συναντηθούμε με τον Αχμαντ Χαρίρι (στέλεχος του Ρεύματος για το Μέλλον) για να τού πούμε ότι δεν θα δεχθούμε την περιθωριοποίηση", δήλωσε ένας από τους ενόπλους.

Χθες, ο Σάαντ Χαρίρι απηύθηνε έκκληση "προς όλους τους οπαδούς του να αποσυρθούν από τους δρόμους, διότι θέλουμε να ανατρέψουμε με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο την κυβέρνηση".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ