Ιορδανία: Συνελήφθησαν 11 άτομα που σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων στο Αμάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιορδανία: Συνελήφθησαν 11 άτομα που σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων στο Αμάν

Οι αρχές της Ιορδανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέτρεψαν ένα πιθανό σχέδιο της Αλ Κάιντα για επιθέσεις σε δυτικούς στόχους, στις οποίες θα χρησιμοποιούνταν όπλα από τη Συρία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Γενικών Πληροφοριών της Ιορδανίας, άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας συνέλαβαν νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης 11 Ιορδανούς οι οποίοι σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε στόχους στρατηγικής σημασίας και σε διπλωματικές αποστολές στο Αμάν. Μεταξύ αυτών ήταν και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ιορδανική πρωτεύουσα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι διατηρούσαν δεσμούς με την Αλ Κάιντα του Ιράκ, ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τις επιθέσεις τον περασμένο Ιούνιιο και παρέλαβαν εκρηκτικά και άλλα όπλα από τη Συρία.

Στην ανακοίνωση της υπηρεσίας σημειώνεται ότι οι ύποπτοι σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν παγιδευμένα αυτοκίνητα, βομβιστές αυτοκτονίας και να πραγματοποιήσουν "αντάρτικες επιθέσεις" σε εμπορικά κέντρα, καφενεία και πρεσβείες στη συνοικία Αμπντούν, στο δυτικό Αμάν. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι σχεδίαζαν επίσης να δολοφονήσουν διπλωμάτες δυτικών χωρών.

Μια πηγή της υπηρεσίας είπε ότι η ομάδα υποστηριζόταν από ισλαμιστικές οργανώσεις εντός της Συρίας. "Εξετάζουμε κάθε πιθανό σενάριο και η ανάμιξη του συριακού καθεστώτος είναι ένα από αυτά", τόνισε η πηγή αυτή μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι ιορδανικές αρχές υποστηρίζουν ότι η ομάδα σχετίζεται με ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα το οποίο ευθύνεται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Αμάν το 2005, στις οποίες σκοτώθηκαν 60 και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 120 άνθρωποι.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ