Κουβέιτ: Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κουβέιτ: Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών

Η αστυνομία του Κουβέιτ χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσει τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία σήμερα το απόγευμα, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η τροποποίηση του εκλογικού νόμου ευνοεί τους φιλοκυβερνητικούς υποψήφιους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας με σκοπό να κάνουν πορεία μέχρι την έδρα της κυβέρνησης. Αστυνομικοί περικύκλωσαν ορισμένους από τους διαδηλωτές, τους έδωσαν περιθώριο μερικών λεπτών για να διαλυθούν και κατόπιν τους ψέκασαν με δακρυγόνα.

Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχτεί να γίνουν διαδηλώσεις εκτός της πλατείας, κοντά στο κοινοβούλιο, όπου τους τελευταίους μήνες οργανώνονται όλες οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ