Δεύτερος άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της συνωμοσίας για την πραγματοποίηση βομβιστικής επίθεσης στη Φέντεραλ Ριζέρβ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Δεύτερος άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της συνωμοσίας για την πραγματοποίηση βομβιστικής επίθεσης στη Φέντεραλ Ριζέρβ

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας άνδρας που συνελήφθη στο Σαν Ντιέγκο με κατηγορίες για παιδική πορνογραφία συνδέεται με το σχέδιο ενός άνδρα από το Μπανγκλαντές να ανατινάξει μια βόμβα στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Φέντεραλ Ριζέρβ) της Νέας Υόρκης, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Νιού Γιόρκ Τάιμς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Χάουαρντ Ουίλι Κάρτερ 2ος είναι ύποπτος ως συνεργός του 21χρονου Κουάζι Μοχάμεντ Ρεζβανούλ Αχσάν Ναφίς, ενός πολίτη του Μπανγκλαντές που συνελήφθη την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

Ο Ναφίς αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα χρήσης ενός όπλου μαζικής καταστροφής και για απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης στην Αλ-Κάιντα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το FBI ανακοίνωσε πως οι πολίτες δεν εκτέθηκαν σε κίνδυνο επειδή η βόμβα των 450 κιλών που είχε δοθεί στον Ναφίς για την επίθεσή του την Τετάρτη δεν λειτουργούσε και ο ύποπτος παρακολουθούνταν στενά από ένα μυστικό πράκτορα.

Σύμφωνα με τους "Τάιμς", ο Κάρτερ συνελήφθη αφού το FBI βρήκε τον Αύγουστο 1.000 εικόνες παιδικής πορνογραφίας σ' έναν υπολογιστή που του ανήκε. Ο υπολογιστής είχε επίσης emails που απευθυνονταν στον "Γιακίν", ένα όνομα που οι αρχές λένε ότι χρησιμοποιούσε ο Κάρτερ στις επικοινωνίες του με τον Ναφίς.

Σε συνομιλίες με μυστικούς αστυνομικούς, ο Ναφίς ανέφερε τον Γιακίν ως συνωμότη και είπε πως είχε προτείνει επίσης επίθεση σε μια στρατιωτική βάση κοντά στη Βαλτιμόρη, σύμφωνα με το δημοσίευμα των "Τάιμς".

Ο Ναφίς φέρεται ότι εξέταζε πολλούς στόχους για την επίθεσή του, ανάμεσα στους οποίους ήταν το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, για τον οποίο ένας αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ειναι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ