Σερβία: Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κ. Άστον θα συναντηθεί με τους Ί. Ντάτσιτς και Χ. Θάτσι στις Βρυξέλλες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κ. Άστον θα συναντηθεί με τους Ί. Ντάτσιτς και Χ. Θάτσι στις Βρυξέλλες

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, Κάθριν Άστον θα συναντηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

«Στόχος της συνάντησης είναι να συζητηθεί η συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε η εκπρόσωπος της κ. Άστον, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς.

Όπως διευκρινίστηκε η κ. Άστον θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τους κ.κ. Ντάτσιτς και Θάτσι και μετά τις συνομιλίες θα προβούν σε δηλώσεις προς τους εκπρόσωπους του Τύπου.

Το Βελιγράδι και η Πρίστινα ξεκίνησαν το διάλογο υπό την αιγίδα του ΕΕ το Μάρτιο του 2011 και από τότε κατέληξαν σε σειρά συμφωνιών με στόχο τη βαθμιαία εξομάλυνση των σχέσεων και τη διευκόλυνση της ζωής των ανθρώπων στο Κόσοβο. Ο διάλογος διακόπηκε το Μάιο ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Σερβία.

Η Βουλή του Κοσόβου υιοθέτησε χθες ψήφισμα με το οποίο «στηρίζεται η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ δύο ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών και η συνέχιση του διαλόγου με τη βοήθεια της ΕΕ».

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε χθες ότι το Βελιγράδι είναι έτοιμο για τη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου με την Πρίστινα.

Ο κ. Ντάτσιτς είπε ότι η Σερβία δεν αποφεύγει κανένα θέμα, ούτε τη συζήτηση με οποιονδήποτε εκπρόσωπο των αρχών της Πρίστινας.

«Οι ισχυρισμοί ότι δεν θέλουμε να συζητήσουμε εξαιτίας κάποιου στην άλλη πλευρά είναι άτοποι, συμφέρον μας είναι να επιλυθεί το ζήτημα του Κοσόβου» υπογράμμισε υπενθυμίζοντας ότι η σερβική κυβέρνηση πριν από μερικές εβδομάδες τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ