Ρουμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Βίλφριντ Μάρτενς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Βίλφριντ Μάρτενς

Ο Βέλγος Βίλφριντ Μάρτενς επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) με τριετή θητεία στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βουκουρέστι.

Ο Βίλφριντ Μάρτενς είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από το 1992.

Ο κ. Μάρτενς, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, μόλις ενημερώθηκε για την επανεκλογή του δήλωσε ότι όρισε εκ νέου τον Αντόνιο Λόπεζ Ιστούριζ γενικό γραμματέα του EPP.

Σήμερα, δεύτερη μέρα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, θα εκλεγούν οι 10 αντιπρόεδροι και ο ταμίας του κόμματος.

Το EPP, είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στην Ευρώπη με μέλη 73 πολιτικούς σχηματισμούς από 40 χώρες. Μεταξύ των μελών του είναι οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 16 αρχηγοί κυβερνήσεων από κράτη – μέλη της ΕΕ, επτά αρχηγοί κρατών που δεν είναι μέλη της Ένωσης και 13 μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ