ΗΠΑ: Εκδήλωση για τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας στη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Εκδήλωση για τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας στη Νέα Υόρκη

Κοντά στους Μεσσήνιους της Νέας Υόρκης βρέθηκε δεκαμελής ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Φυκίρη, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος του Συλλόγου.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μεσσηνιακός Σύλλογος «Αριστομένης» της Νέας Υόρκης, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τη δράση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας στο νομό Μεσσηνίας και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως και η ταινία «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ».

Η εκδήλωση στη Νέα Υόρκη υποστηρίχθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα», με το οποίο ο Σύλλογος συνεργάζεται στις δενδροφυτεύσεις και την προστασία της ευρύτερης περιοχής του Ταϋγέτου, ένα οικοσύστημα μοναδικό στην Ελλάδα, με μεγάλο πλούτο ενδημικών ειδών. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει αναλάβει-μεταξύ άλλων-πρωτοβουλία για την ανάδειξη του Ταϋγέτου σε Εθνικό Δρυμό.

«Η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας, αποτελεί προτεραιότητα του Ιδρύματός μας, που βασικό στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των ομογενών για την πραγματοποίηση δεντροφυτεύσεων ειδικότερα σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές», επισημαίνει στο ΑΜΠΕ από τη Νέα Υόρκη ο Παναγιώτης Αλεξέας, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα», με πρόεδρο τον Θεόδωρο Σπυρόπουλο. Και συνεχίζει: «Προς αυτή την κατεύθυνση η συνεργασία μας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, η δράση του οποίου στηρίζεται στον εθελοντισμό και υποστηρίζεται οικονομικά από τα μέλη του που ανέρχονται στα τετρακόσια, αποτελεί πρότυπο για την ανάπτυξη μελλοντικών δράσεων στην Ελλάδα με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντικές ομάδες πολιτών, ώστε να καταστεί συνείδηση η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Η παρουσία της ομάδας στη Νέα Υόρκη, ήταν μία ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ζωντανό Μεσσηνιακό στοιχείο των Ηνωμένων Πολιτειών και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μαζί τους. Η ενίσχυση, άλλωστε, των δεσμών των Ελλήνων του Εξωτερικού με τη γενέτειρα και η σύνδεση των διαχρονικών πολιτιστικών αξιών του Ελληνισμού με τη προστασία του περιβάλλοντος, είναι από τους βασικούς μας σκοπούς».

Στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας (έτος ίδρυσης 1993), συγκαταλέγονται αναρριχήσεις και ορειβασία στη Μεσσηνία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό, πεζοπορία, δασοπυρόσβεση, δασική προστασία και άλλες περιβαλλοντολογικές, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Στις πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου συγκαταλέγεται και η παραγωγή σειράς ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν τα ταξίδια και τις αναρριχητικές δραστηριότητες των μελών του ανά τον κόσμο. Ο Σύλλογος είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και είναι εγκεκριμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ