ΗΠΑ: Εκδήλωση Ελληνοαμερικανών για την στήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Εκδήλωση Ελληνοαμερικανών για την στήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα

Εκδήλωση οικονομικής στήριξης της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, πραγματοποίησε ομάδα πρωτοβουλίας «Ελληνοαμερικανοί για Ομπάμα 2012».

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό εστιατόριο "Λόη" στο Μανχάταν, μίλησαν οι ομογενείς: Αραβέλλα Σιμωτά (πολιτειακή βουλευτής Νέας Υόρκης), 'Αρθουρ Χελιώτης (πρόεδρος ενός από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της πόλης, Communication Workers of America), Κώστας Κωνσταντινίδης (υποψήφιος για το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης), Πίτερ Μαρούδας (επικεφαλής του γραφείου του πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη), Τεντ Αναστασίου (μέλος της επιτροπής για εκλογή Ομπάμα στην πολιτεία Πενσιλβάνια) και ο υπεύθυνος της ομάδας "Ελληνοαμερικανοί για Ομπάμα", Γιώργος Παπαϊωάννου (χρηματιστής).

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε "ουσιαστικές διαφορές" μεταξύ του προέδρου Ομπάμα και του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, Μιτ Ρόμνεϊ, τονίζοντας ότι ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, όπως και ο αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είναι υπερασπιστές της μεσαίας τάξης και πως γλίτωσαν τη χώρα από οικονομική καταστροφή.

Επίσης, μεταξύ άλλων, υποστήριξαν ότι η επανεκλογή Ομπάμα-Μπάιντεν είναι αναγκαία για να προχωρήσουν οι ΗΠΑ με σταθερά βήματα στην ανάκαμψη, οδηγώντας τη χώρα μπροστά, με κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο στα ζωτικά εσωτερικά ζητήματα (υγεία, παιδεία, μετανάστευση, περιβάλλον), καθώς και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, όσον αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

"Ο πρόεδρος Ομπάμα υποστήριξε την Ελλάδα σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά" δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Μαρούδας, τονίζοντας ότι "γνωρίζει καλά τα θέματα του Ελληνισμού και κατά την προεδρία του δεν έγινε καμία κίνηση από την Αμερική σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου. Αντίθετα, άσκησε πιέσεις προς τους Ευρωπαίους ώστε να υπάρξει πιο αποφασιστική στήριξη της Αθήνας, ενώ για την Κύπρο υπερασπίστηκε το δικαίωμά της στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες".

Η Αραβέλλα Σιμωτά δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι "για το καλό της Αμερικής και όλου του κόσμου θα πρέπει να επανεκλεγεί ο πρόεδρος Ομπάμα", προσθέτοντας ότι "έχει πρόγραμμα, έχει όραμα και έχει συνέπεια στον πολιτικό του λόγο, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της μεσαίας τάξης και των αδυνάτων".

Αναφερόμενη σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, η Ελληνοαμερικανίδα πολιτικός υπογράμμισε ότι "ο Μπαράκ Ομπάμα απέδειξε με συγκεκριμένες ενέργειες την υποστήριξή του προς την Ελλάδα, σ' αυτή τη μεγάλη κρίση".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ