Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ καλούνται να γίνουν Έλληνες για μια ημέρα, αυτή του «ΟΧΙ» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ καλούνται να γίνουν Έλληνες για μια ημέρα, αυτή του «ΟΧΙ»

Την ημέρα της εθνικής επετείου, επέλεξαν ομογενειακοί φορείς για να πείσουν τους κατοίκους του Σίδνεϊ να γίνουν Έλληνες, έστω και για μια μέρα.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, η Ελληνική Κοινότητα Κογκάραχ, με τη συνεργασία ομογενειακών επιχειρήσεων, αλλά και του καλλιτεχνικού γραφείου Fist Pump Entertaiment, οργανώνουν Ελληνικό Φεστιβάλ «για να δοθεί η δυνατότητα σε νέες και νέους ελληνικής καταγωγής, και όχι μόνον, να εκφράσουν την ελληνικότητά τους».

Στόχος των διοργανωτών δεν είναι η ομογένεια, αλλά η ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία. Θα επιχειρήσουν, λοιπόν, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη ημέρα, να πείσουν τους κατοίκους του Σίδνεϊ «να αισθανθούν Έλληνες». Μέσα στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρήσουν να σπάσουν και το ρεκόρ συμμετοχής στον «Ζορμπά». Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα οι κάτοικοι του Βόλου χόρεψαν στους ρυθμούς του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη κατακτώντας το ρεκόρ Γκίνες. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν 5.640 άτομα, από 14 έως 89 ετών. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ρόδος με 1.600 χορευτές.

Τώρα, οι Έλληνες του Σίδνεϊ θέλουν να προχωρήσουν περισσότερο και να σπάσουν οι ίδιοι το ρεκόρ του Βόλου, προβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν την Ελλάδα από την άλλη γωνιά του πλανήτη.

«Δεν θα περιμένουμε από τους πολιτικούς να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας. Θα την αλλάξουμε εμείς, ο λαός» λένε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ