ΔΝΤ: Η δημοσιονομική πολιτική πρέπει όσο το δυνατό να ευνοήσει την ανάπτυξη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΔΝΤ: Η δημοσιονομική πολιτική πρέπει όσο το δυνατό να ευνοήσει την ανάπτυξη

Η δημοσιονομική πολιτική των πλουσίων χωρών θα πρέπει είναι τέτοια που να ευνοήσει όσον το δυνατό την οικονομική ανάπτυξη, ανακοίνωσε σήμερα η οικονομική και νομισματική επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Τόκιο.

"'Εχουν ανακοινωθεί σημαντικά μέτρα για την επίλυση της κρίσης, κυρίως στην Ευρώπη, όμως η αποτελεσματική και χωρίς καθυστέρηση εφαρμογή τους είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης", τόνισε το όργανο αυτό, το οποίο ειναι αρμόδιο για τον καθορισμό των πολιτικών κατευθύνσεων του ΔΝΤ.

Στο Τόκιο πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η επιτροπή αυτή εκφράζει την ικανοποίησή της για τις "σημαντικές προόδους" στην ευρωζώνη, ωστόσο επισημαίνει ότι "είναι απαραίτητα επιπλέον μέτρα".

'Οσον αφορά τη μείωση των ελλειμμάτων, που κατηγορείται ότι εμποδίζει την ανάπτυξη, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων ότι έγινε πολλή συζήτηση για το θέμα αυτή αυτήν την εβδομάδα στο Τόκιο.

" 'Ομως, στην πραγματικότητα, αυτό που κάποιες φορές παρουσιάστηκε ως διαφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και ορισμένες χώρες έχει να κάνει με την αντίληψη κάθε πλευράς για το θέμα αυτό".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ ανάπτυξη δημοσιονομική πολιτική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ