Ενημέρωση και διάλογο πριν την κατάθεση τροπολογιών ζητά το ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννη Κουτσούκο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαπα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας ενημέρωση για την πορεία διαλόγου με την τρόικα γύρω από τις εργασιακές σχέσεις, τονίζοντας, ότι με δεδομένη τη νομοθετική ρύθμιση του Φεβρουαρίου για τον κατώτερο μισθό, δεν είναι δυνατόν στις παρούσες δύσκολες συνθήκες να υπάρξουν νέες δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με αιχμή το θέμα των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης.

Επιπλέον, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τη χθεσινή τροπολογία για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και διάλογος πριν από την κατάθεση νομοθετικών ρυθμίσεων και τροπολογιών, σύμφωνα και με την πρακτική που ακολουθείτο από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Τέλος, ζητήθηκε πληροφόρηση για το σχέδιο του υπουργείου γύρω από το σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ», για την πάταξη της παραβατικότητας στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, θέμα που θα συζητηθεί και σε νέα συνάντηση.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ