Φλώρινα: Σε κλείσιμο των συνόρων, των οδικών αξόνων και της αγοράς προσανατολίζονται φορείς της περιοχής για την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Φλώρινα: Σε κλείσιμο των συνόρων, των οδικών αξόνων και της αγοράς προσανατολίζονται φορείς της περιοχής για την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Σε κλείσιμο των συνόρων, των οδικών αξόνων της περιοχής, της αγοράς και των υπηρεσιών της Φλώρινας προτίθενται να προχωρήσουν οι φορείς του τόπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σε έναν νομό που, εν μέσω οικονομικής κρίσης, «μαστίζεται» και από ιδιαίτερα σφοδρούς και παρατεταμένους χειμώνες. Την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα που ξεκινά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, οι βενζινοπώλες της Φλώρινας δεν πρόκειται να προμηθευτούν ούτε να διανείμουν πετρέλαιο, στο πλαίσιο μιας αρχικής κινητοποίησης.

Δυο μέρες αργότερα οι φορείς του τόπου, επιμελητήρια, επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, τοπικοί σύλλογοι θα συναποφασίσουν σε σύσκεψη, τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

«Η τιμή του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης βρίσκεται πλέον σε υψηλότατα επίπεδα, γεγονός που πλήττει την οικονομία των νοικοκυριών και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ήδη μόνο τον Αύγουστο πέρασαν τα σύνορα προς την ΠΓΔΜ 32.000 αυτοκίνητα για να προμηθευτούν βενζίνη. Δεν αποκλείεται σε λίγο να έρχονται στην περιοχή και βαρέλια με πετρέλαιο» δηλώνει χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ ο Σάββας Σαπαλίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού. Ο ίδιος αναφέρει ότι έθεσε το συγκεκριμένο θέμα σε συνάντηση που είχε πρόσφατα στην Αθήνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. «Τα στελέχη του υπουργείου έμειναν έκπληκτα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σαπαλίδης και υπογραμμίζει: «οι κινητοποιήσεις είναι η μόνη μας λύση. Είναι θέμα επιβίωσης για μας η εξαίρεση της Φλώρινας από την εξομοίωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης».

Περιγράφοντας την γενικότερη κατάσταση στη Φλώρινα αναφέρει ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έρευνας που πραγματοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής αδυνατεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς το ασφαλιστικό ταμείο, με αποτέλεσμα να χάνονται τα αντίστοιχα δικαιώματα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η ανεργία σε τοπικό επίπεδο διαμορφώνεται στο 35% και η αεργία στο 80% καθώς, όπως λέει ο κ. Σαπαλίδης, δεν κινείται τίποτε στην αγορά επειδή δεν υπάρχει ρευστό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ