Η ΕΕ ζητεί να δοθεί χάρη σε δύο καταδικασθέντες σε θάνατο στην Νότια Ντακότα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η ΕΕ ζητεί να δοθεί χάρη σε δύο καταδικασθέντες σε θάνατο στην Νότια Ντακότα

Η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον ζήτησε σήμερα να δοθεί χάρη σε δύο καταδικασθέντες σε θάνατο στη Νότια Ντακότα στις ΗΠΑ, των οποίων επίκειται η εκτέλεση επιχειρηματολογώντας ότι καμία εκτέλεση δεν έχει γίνει σε αυτήν την πολιτεία από το 2007.

«Διαπιστώνω ότι καμία εκτέλεση δεν έχει γίνει σε αυτήν την πολιτεία από το 2007. Ζητώ επομένως από τις αρμόδιες αρχές και τον κυβερνήτη της Νότιας Ντακότας να διατηρήσουν το μορατόριουμ που ισχύει ντε φάκτο και να δώσουν χάρη στους δύο κρατούμενους», αναφέρει η Άστον σε ανακοίνωσή της.

Η ίδια εκφράζει την αλληλεγγύη της στην οικογένεια και τους φίλους των θυμάτων των δύο αυτών θανατοποινιτών, αλλά, όπως προσθέτει, «δεν πιστεύω ότι ο θάνατος (των δύο εγκληματιών) θα ελαφρύνει την απώλειά τους».

Οι αρχές της Νότιας Ντακότας προβλέπουν την εκτέλεση στις 14 Οκτωβρίου του Έρικ Ρόμπερτ, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο ενός φρουρού φυλακής σε απόπειρα απόδρασης που είχε πραγματοποιήσει, και την εκτέλεση την εβδομάδα της 28ης Οκτωβρίου ως τις 3 Νοεμβρίου του Ντόναλντ Μέλερ, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο για τον βιασμό και το φόνο ενός κοριτσιού ηλικίας εννέα ετών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νότιας Ντακότας, μόνον ο κυβερνήτης έχει την εξουσία να δώσει χάρη σε έναν καταδικασθέντα σε θάνατο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ