Ο βρετανός πρωθυπουργός υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο βρετανός πρωθυπουργός υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι ένα δημοψήφισμα είναι ο ορθότερος τρόπος για τον καθορισμό των σχέσεων της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Κάμερον τελεί υπό την πίεση της δεξιάς πτέρυγας του συντηρητικού κόμματος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί των σχέσεων της Βρετανίας με την ΕΕ. Ο ίδιος θεωρεί ότι η χώρα του πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ωστόσο, ο βρετανός πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε ούτε σε χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ούτε στην ερώτηση που ενδεχομένως θα πρέπει να τεθεί. Ο ίδιος πάντως έχει ταχθεί κατά ενός δημοψηφίσματος που θα απαντά στην ερώτηση "εντός/εκτός" της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

"Οταν επιτύχουμε αυτήν τη νέα διευθέτηση (με την ΕΕ), θα χρειασθεί συναίνεση, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε μέσω εκλογών", δήλωσε ο Κάμερον στο BBC στο περιθώριο της διάσκεψης του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ.

"Ελικρινά, ένα δημοψήφισμα είναι προφανώς ο πιο ξεκάθαρος και ο ακριβέστερος τρόπος", είπε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ