Αυστραλία: Αλλαγές στη χορήγηση τουριστικής βίζας σε γονείς Αυστραλών πολιτών και μονίμων κατοίκων της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Αλλαγές στη χορήγηση τουριστικής βίζας σε γονείς Αυστραλών πολιτών και μονίμων κατοίκων της χώρας

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε αλλαγές στη χορήγηση τουριστικής βίζας σε γονείς Αυστραλών πολιτών και μόνιμων κατοίκων της Αυστραλίας για να τους δώσει τη δυνατότητα να επισκέπτονται τις οικογένειές τους.

Όπως δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο Ομοσπονδιακός υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σάιμον Κριν, η κυβέρνηση καταλαβαίνει πως καθυστερεί σημαντικά η χορήγηση βίζας για γονείς. «Πολλοί γονείς περιμένουν υπομονετικά να τους χορηγηθεί βίζα για να επισκεφτούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους που ζουν στην Αυστραλία», είπε.

Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγεί ειδική τουριστική βίζα για γονείς που έχουν κάνει αίτηση για γονική βίζα. Η βίζα αυτή θα ισχύει για πέντε χρόνια και ο κάτοχός της θα μπορεί να παραμένει για δώδεκα συνεχούς μήνες στην Αυστραλία. Παράλληλα, η κυβέρνηση θα εξετάσει και το ενδεχόμενο να χορηγεί βίζα διάρκειας τριών ετών με τη δυνατότητα δωδεκάμηνης συνεχόμενης παραμονής στην χώρα, σε άτομα που δεν έχουν κάνει αίτηση για γονική βίζα.

Οι νέες αλλαγές, που ενδεχομένως να δώσουν τη δυνατότητα και σε αρκετούς Έλληνες γονείς να επισκεφθούν τις οικογένειές τους στην Αυστραλία, αναμένεται να ισχύουν προς το τέλος του έτους. «Οι επισκέψεις γονέων είναι υψίστης σημασίας για τους ίδιους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους», είπε ο κ. Κριν, ο οποίος εκλέγεται στην έδρα Χόθαμ όπου ζουν χιλιάδες Έλληνες και άλλοι μετανάστες.

Για να χορηγηθεί μια τέτοια βίζα υπάρχουν και προϋποθέσεις. Οι αιτούντες να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, αρκετά χρήματα, ιδιωτική ασφάλεια υγείας κ.α.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ