Μπουτάρης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Μπουτάρης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014

Tην πρόσθεση του να είναι υποψήφιος και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την παρουσίαση του απολογισμού του έργου της διοίκησης για το 2011, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα στεφθεί νικητής, γιατί θα καταθέσει την καλύτερη πρόταση για την πόλη.

Αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα διαχείρισης της καθημερινότητας και κοινωνικής πολιτικής και στην πολιτική της εξωστρέφειας που, όπως είπε, εφαρμόζει η δημοτική αρχή.

Υπογράμμισε ότι τέθηκαν οι βάσεις για την διεύρυνση των πηγών εσόδων του δήμου με την ίδρυση γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων, από τα οποία ο δήμος εξασφάλισε κονδύλια ύψους 65 εκ. ευρώ.

Για την καθαριότητα, παραδέχθηκε ότι «η εικόνα που παρουσίαζε η πόλη υπήρξε απαράδεκτη για τον δημότη ενώ η δημόσια υγεία βρέθηκε στα πρόθυρα της απειλής». Όπως εξήγησε, αυτό οφείλεται στην αδυναμία της διοίκησης να ελέγξει την σύνθεση και τον χρόνο παραμονής του προσωπικού, την σύνθεση του στόλου τη δυνατότητα παροχής ανταλλακτικών και τεχνικής υποστήριξης.

O επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας τόνισε σε ανακοίνωση του, ότι η παράταξη του επέλεξε, ως πολιτική στάση, να μην παραστεί στον απολογισμό για να μην νομιμοποιήσει μια διοίκηση που παρουσίασε με καθυστέρηση, «ανύπαρκτο έργο». Μίλησε για έλλειψη ρεαλιστικών προτάσεων, απανωτές αποτυχίες και πλήρη αδιαφάνεια.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Σωτήρης Ζαριανόπουλος επισήμανε ότι η διοίκηση του δήμου δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού, αλλά παίζει το ρόλο του «τοπικού τροχονόμου» επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δομές.

Στην καθαριότητα επικέντρωσε την κριτική του ο Στέλιος Παπαθεμελής, ενώ πρόσθεσε ότι είναι πενιχρός ο προϋπολογισμός για το περιβάλλον και μίλησε για μιζέρια στον πολιτισμό.

Για λογικές διαχείρισης της διοίκησης του δήμου μίλησε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και πρόσθεσε ότι διαφωνεί με συγκεκριμένους προσανατολισμούς «Χωρίς διαπλατύνσεις πεζοδρομίων κάνουμε, με την αύξηση των φτωχών και των απελπισμένων, δεν κάνουμε», είπε.

Ο Μάκης Στεργίου κάλεσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μην ασκούν κριτική, αλλά να κάνουν προτάσεις για να αναπτυχθεί ο δήμος και να έχει έσοδα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να ντρέπεται που εισπράττει δημοτικά τέλη για υπηρεσίες που δεν παρέχει, επισήμανε ο Χρίστος Μάτης και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «μεγάλες ιδέες, κούφια λόγια και εφαρμοσιμότητα μηδέν».

Ο κ. Ζαριανόπουλος και ο κ. Μηταφίδης πρότειναν να υιοθετήσει το δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα κατά της απαγόρευσης συγκεντρώσεων αύριο, σε μεγάλο μέρος της Αττικής, λόγω της άφιξης της Άγκελα Μέρκελ.

H συνεδρίαση διακόπηκε για λίγο, όταν μπήκαν στο δημαρχείο κάτοικοι της Άνω Πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την κατεδάφιση κτισμάτων στα τείχη.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ