Σλοβενία: Διχασμένοι οι Σλοβένοι για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: Διχασμένοι οι Σλοβένοι για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας

Διχασμένοι είναι οι Σλοβένοι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας τους, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Ντέλο της Λιουμπλιάνα.

Το 50% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει μη αναγκαίες τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το 40% συμφωνεί με μία τέτοια προοπτική και το 10% δηλώνει αναποφάσιστο.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 71%) δηλώνει πως δεν θα αποδεχθεί χαμηλότερα στάνταρτ παροχής υπηρεσιών σε συγκεκριμένους τομείς του δημοσίου, όπως ο εκπαιδευτικός τομέας και ο τομέας της υγείας.

Επιπλέον, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων θεωρούν πως τα σχέδια για τη μείωση του εργατικού δυναμικού στο δημόσιο τομέα θα καθυστερήσουν την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων σε ό,τι αφορά τον εργατικό και συνταξιοδοτικό τομέα.

Επίσης, το 56% θεωρεί πως οι τράπεζες θα πρέπει να λύσουν μόνες τα προβλήματά τους, ενώ μόνο το 19% συμφωνεί με επανακεφαλαιοποίησή τους και μόλις το 12% θεωρεί σωστή την προοπτική σύστασης μίας τράπεζας που θα χειρίζεται τα λεγόμενα «κακά δάνεια».

Από την άλλη πλευρά, το 44% εκτιμά πως η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει στρατηγικούς εταίρους για δημόσιες επιχειρήσεις- κλειδιά. Το 11% είναι υπέρ μίας άμεσης πώλησης των επιχειρήσεων αυτών, σε αντίθεση με το 39% που πιστεύει πως οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να παραμείνουν στα χέρια του κράτους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Stik, το διάστημα 3-4 Οκτωβρίου, σε δείγμα 500 ατόμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ