Κίνα: Ο μεγαλύτερος γιος του Μπο Σιλάι πιστεύεται ότι δηλητηρίαζε τη μητριά του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Ο μεγαλύτερος γιος του Μπο Σιλάι πιστεύεται ότι δηλητηρίαζε τη μητριά του

Ο μεγαλύτερος γιος του Μπο Σιλάι από τον πρώτο του γάμο πιστεύεται ότι δηλητηρίαζε την μητριά του Γκου Καϊλάι, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο με αναστολή για την δολοφονία με δηλητήριο του βρετανού Νιλ Χέιγουντ, γράφουν σήμερα οι New York Times.

Η Λι Ντανίου, πρώτη σύζυγος του Μπο Σιλάι πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος, αποκάλυψε πως ο Μπο την περασμένη άνοιξη ζητούσε πληροφορίες για την υποτιθέμενη απόπειρα δηλητηρίασης με βαρέα μέταλλα της συζύγου του από τον πρωτότοκο γιο του Λι Ουανγκζί

Ο Μπο ρώτησε τον πρώην κουνιάδο του για το θέμα αυτό και εκείνος τον έπεισε πως ο γιος του δεν είχε διαπράξει μια τέτοια εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με δικηγόρο του περιβάλλοντος του Μπο, η ίδια η Γκου Καϊλάι είχε πει ότι κάποιος την δηλητηριάζει με βαρέα μέταλλα και αυτός ήταν ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο που τα χέρια της έτρεμαν στη διάρκεια της δίκης της.

Η πρώτη σύζυγός του Μπο πιστεύει, χωρίς να έχει αποδείξεις πως η Γκου ενοχοποίησε τον γιο της Λι, ο οποίος έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Κολούμπια και εργάζεται στον οικονομικό τομέα στο Τόκιο.

"Είναι αρκετά παρανοϊκή για να κάνει κάτι τέτοιο", τονίζει η Λι Ντανίου

Η Λι γνωρίστηκε με τον Μπο το 1975, ο γιός του Λι Ουανγκζί γεννήθηκε το 1977. Χώρισαν το 1984 όταν ο Μπο γνώρισε την Γκου Καϊλάι.

Από τον δεύτερο γάμο γεννήθηκε ένας γιος, ο Μπο Γκουαγκούα, ο οποίος σπουδάζει στο Χάρβαρντ.

Ο Μπο Σιλάι θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης, σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί, για διάφορες κατηγορίες, ανάμεσά τούς αυτή της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ