Βενεζουέλα: Προβληματισμός των εκλογέων για το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βενεζουέλα: Προβληματισμός των εκλογέων για το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορία

Οι ψηφοφόροι της Βενεζουέλας δεν έχουν κανένα λόγο να πιστεύουν ότι το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που χρησιμοποιείται στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανωνυμία των ψήφων, αναφέρει το κέντρο Κάρτερ, που εδρεύει στην Ατλάντα.

Σχεδόν 19 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας καλούνται την Κυριακή να εκλέξουν τον πρόεδρό τους για τα επόμενα έξι χρόνια. Ο Ούγκο Τσάβες θα αντιμετωπίσει τον Ενρίκε Καπρίλες, στην πιο κλειστή εκλογική διαδικασία από τον ερχομό του στην εξουσία, πριν από 14 χρόνια.

Πολλοί ψηφοφόροι φοβούνται ότι το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, θα επιτρέψει στις αρχές να δουν τί ψήφισαν, σημειώνει η έκθεση στο Κέντρο Κάρτερ, μια μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ και έχει ως στόχο να προωθήσεί το εγχείρημα της δημοκρατίας στον κόσμο.

«Αλλά αυτός ο φόβος είναι αβάσιμος, το λογισμικό των μηχανημάτων ψηφοφορίας εγγυώνται την ανωνυμία των ψήφων», αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση εκπονήθηκε από παρατηρητές του κέντρου επί τόπου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Όμως σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές, το Κέντρο Κάρτερ δεν θα παίξει το ρόλο του παρατηρητή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας την Κυριακή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε, ότι παρακολουθεί τις εκλογές..«Θέλουμε να δούμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, και θέλουμε οι πολίτες της Βενεζουέλας να επιλέξουν τον πρόεδρό τους με διαφανή τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ