ΗΠΑ-Σουδάν: Η Ουάσινγκτον εκφράζει την λύπη της για το θάνατο τεσσάρων κυανόκρανων στο Νταρφούρ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ-Σουδάν: Η Ουάσινγκτον εκφράζει την λύπη της για το θάνατο τεσσάρων κυανόκρανων στο Νταρφούρ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την λύπη του για το θάνατο την Τρίτη στο Νταρφούρ τεσσάρων κυανόκρανων στη διάρκεια ενέδρας και κάλεσαν την κυβέρνηση του Σουδάν και τις αρχές του Νταρφούρ να βρουν τους υπεύθυνους.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με τον αυστηρότερο τρόπο τις επιθέσεις αυτές εναντίον μελών της Minuad", της Ειρηνευτικής Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών και της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ στην οποία ανήκουν οι τέσσερις Νιγηριανοί που σκοτώθηκαν την Τρίτη, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Καλούμε την κυβέρνηση του Σουδάν και τις αρχές του Νταρφούρ να διεξάγουν επείγουσες αξιόπιστες και ολοκληρωμένες έρευνες για τις επιθέσεις εναντίον της Minuad και να ζητήσει από τους δράστες να αναλάβουν τις ευθύνες τους", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ.

Την Τετάρτη ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσε το Χαρτούμ να διεξάγει εμπεριστατωμένες έρευνες και να παραδώσει στη δικαιοσύνη του δράστες της επίθεσης στην Γκενέινα του δυτικού Νταρφούρ.

Οι κυανόκρανοι αναπτύχθηκαν στο Νταρφούρ το 2007 σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε αντάρτες και τα σουδανικά κυβερνητικά στρατεύματα. Η Minuad έχει σήμερα περίπου 23.500 μέλη και ο προϋπολογισμός της για το 2012-2013 αυξήθηκε στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αυγούστου της Minuad, 38 μέλη της αποστολής έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε τέσσερα χρόνια.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ