Αυστραλία: Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να καταβάλει αποζημιώσεις σε ανήλικους αιτούντες άσυλο, η χώρα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να καταβάλει αποζημιώσεις σε ανήλικους αιτούντες άσυλο, η χώρα

Η Αυστραλία ενδέχεται να υποχρεωθεί να καταβάλει αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε ανήλικα παιδιά τα οποία κράτησε επί μακρού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αιτούντων άσυλο, προειδοποιούν κορυφαίοι νομικοί της χώρας.

Στην αρχή του χρόνου, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέτασε τις περιπτώσεις 28 ατόμων που ανήκαν στο πλήρωμα καραβιών που μετέφεραν λαθρομετανάστες, τα οποία ισχυρίζονται ότι ήταν ανήλικοι όταν συνελήφθηκαν και φυλακίστηκαν. Αποτέλεσμα, να αφεθούν ελεύθεροι 15 από τους έγκλειστους. Υπάρχουν, εντούτοις, άλλες 33 υποθέσεις της ίδιας κατηγορίας να εξεταστούν.

Ο δικηγόρος, Μαρκ Πλάνκετ, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση των ατόμων αυτών, λέει ότι η Ινδονησία μπορεί κάλλιστα να ερευνήσει το θέμα και να ζητήσει αποζημιώσεις που θα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, ενώ, όπως σημειώνει, θα είναι μία υπόθεση ιδιαίτερα προσβλητική για την Αυστραλία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ορισμένοι από τους ανήλικους βρίσκονται σε φυλακές όπου βρίσκονται έγκλειστοι δολοφόνοι, παιδεραστές και μεγαλοαπατεώνες, μακριά από τις οικογένειές τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκπρόσωπος της υπουργού Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει τα πορίσματα της σχετικής έρευνας και θα απαντήσει σε εύθετο χρόνο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ