Προτομή του Αριστοτέλη στο πανεπιστήμιο Φλίντερς της Αδελαϊδας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Προτομή του Αριστοτέλη στο πανεπιστήμιο Φλίντερς της Αδελαϊδας

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Τζέι Γουέδεριλ, θα κάνει τα αποκαλυπτήρια χάλκινης προτομής του Αριστοτέλη στο πανεπιστήμιο Φλίντερς της Αδελαίδας, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Δημήτρια αλλά και του προγράμματος «Λόγος», δηλαδή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού "Λόγος" στο Πανεπιστήμιο Φλίντερς της Αδελαΐδας στην Αυστραλία.

Η δημιουργία του Κέντρου υπήρξε αποτέλεσμα της γενναιόδωρης οικονομικής ενίσχυσης της κυβέρνησης της Ν. Αυστραλίας, ύψους 600.000 δολαρίων, με τη χορήγηση 150.000 δολαρίων, ανά έτος, αλλά και με τη συμβολή της ελληνικής πολιτείας.

Τα Δημήτρια, ένας πολιτιστικός θεσμός της Θεσσαλονίκης, προερχόμενος από την αρχαιότατη εμποροπανήγυρη με το ίδιο όνομα, έχουν επεκταθεί και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας. Φέτος μάλιστα συμπίπτουν και με τους εορτασμούς των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Στη Μελβούρνη οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε την περασμένη Κυριακή στον ιερό ναό Μεθοδίου και Κυρίλλου στο Yann St., Preston, ιερουργούντος του επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, και παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξιωματούχων της Παμμακεδονικής και άλλων επισήμων.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την Κυριακή, θα τιμηθεί η 100ή επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, με το το μουσικό χορευτικό κονσέρτο «Έθιμα τραγούδια και Χοροί των Ελλήνων» ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως το Νοέμβριο.

Στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Δημήτρια, στις 14 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Ο Κύκλος της Ζωής».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ