Αφγανιστάν: Οι προεδρικές εκλογές του 2014 θα διεξαχθούν κανονικά, στο χρόνο που έχει οριστεί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Οι προεδρικές εκλογές του 2014 θα διεξαχθούν κανονικά, στο χρόνο που έχει οριστεί

Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι ανακοίνωσε σήμερα πως οι προεδρικές εκλογές του 2014, όταν ολοκληρώνεται η θητεία του, θα διεξαχθούν κανονικά.

"Οι εκλογές θα διεξαχθούν σίγουρα. Διαλέξτε τον υποψήφιο που προτιμάτε. Η θητεία μου αν παραταθεί έστω και μια ημέρα θα θεωρηθεί παράνομη", τονισε ο Καρζάι σε συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό μέγαρο.

Η καθόλου δημοφιλής κυβέρνηση Καρζάι προσπαθεί να αλλάξει τον χρόνο διαξαγωγής των εκλογών ώστε να μην συμπέσουν με την αποχώρηση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014, όταν οι αφγανικές δυνάμεις αναλάβουν τον έλεγχο της ασφάλειας.

Ομως τα δεκάδες κόμματα της αντιπολίτευσης στο Αφγανιστάν έχουν συνασπιστεί εναντίον της κυβέρνησης, ζητώντας οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στο χρόνο που έχει οριστεί και σύμφωνα με το σύνταγμα και αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Καρζάι θα μπορούσε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Καρζάι επιτέθηκε κατά των ξένων μέσων ενημέρωσης κατηγορώντας τα ότι προωθούν ένα "καταστροφικό σενάριο" για το Αφγανιστάν, μετά την αποχώρηση της πολυεθνούς δύναμης.

Ο αφγανός πρόεδρος προέβλεψε τέλος πως ο πόλεμος των δυτικών δυνάμεων κατά των ταλιμπάν "δεν θα μπορούσε να είναι επιτυχημένος κατά την άποψη των Αφγανών" επειδή διεξάγεται στα αφγανικά χωριά και όχι εναντίον των ανταρτών που έχουν τις βάσεις τους σε γειτονικές χώρες, αναφορά στο Πακιστάν.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ