Ιαπωνία-Κίνα: Τρία κινεζικά πλοία εισήλθαν και πάλι στα χωρικά ύδατα των διαφιλονικούμενων νησιών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία-Κίνα: Τρία κινεζικά πλοία εισήλθαν και πάλι στα χωρικά ύδατα των διαφιλονικούμενων νησιών

Τρία κινεζικά πλοία επέστρεψαν σήμερα στα χωρικά ύδατα των διαφιλονικούμενων νησιών στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, τα οποία βρίσκονται υπό ιαπωνική διοίκηση, αλλά διεκδικεί το Πεκίνο, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.

Χθες, τα τρία αυτά πλοία καθώς και ένα τέταρτο εισήλθαν και πάλι στην ίδια περιοχή λίγο μετά τις 12:30 τοπική ώρα, παρά τις προειδοποιήσεις της ιαπωνικής ακτοφυλακής, και αναχώρησαν έξι ώρες αργότερα.

Σήμερα, επανελήφθη το ίδιο σενάριο μπροστά από το νησί Καμπουσίμα: η ιαπωνική ακτοφυλακή προειδοποίησε τα κινεζικά πλοία, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κινεζική πλευρά.

Η ένταση στις σχέσεις των δυο χωρών κλιμακώθηκε μετά την εθνικοποίηση από την Ιαπωνία στις αρχές Σεπτεμβρίου του μικρού αυτού αρχιπελάγους, το οποίο η Ιαπωνία αποκαλεί Σενκάκου και η Κίνα Ντιαόγιου.

Τα συνολικά πέντε ακατοίκητα νησιά του αρχιπελάγους βρίσκονται 200χλμ βορειοδυτικά των ακτών της Ταϊβάν και 400 δυτικά της Οκινάουα (Ιαπωνία).

Τα νησιά αυτά διεκδικεί και η Ταϊβάν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ