Βενεζουέλα : Ο Τσάβες καλεί τους οπαδούς του να αγωνιστούν για την εκλογική νίκη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βενεζουέλα : Ο Τσάβες καλεί τους οπαδούς του να αγωνιστούν για την εκλογική νίκη

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, λέγοντας ότι το κλειδί για να κερδίσει μια νέα εξαετή θητεία ως ηγέτης του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου της Νότιας Αμερικής, είναι η οργάνωση και η υλικοτεχνική υποδομή.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος, και πρώην αξιωματικός του στρατού, κάλεσε τους οπαδούς του να ξεσηκώσουν τους γείτονές τους με τις σάλπιγγες στρατιωτικού τύπου, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές

«Θα πρέπει να είναι εκεί ( στα εκλογικά κέντρα) στις 3 το πρωί. Πάρτε καφέ, μερικές σοκολάτα, και πρωινό νωρίς. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά στην υποδομή. Να έχουμε νερό, και τρόφιμα για τους οπαδούς μας που θα έρχονται στα εκλογικά κέντρα », είπε ο Τσάβες ενώπιον χιλιάδων οπαδών του στο κέντρο της πόλης Γιαριτάγκουα.

«Ποιο είναι το διακύβευμα; Είναι πάρα πολύ σημαντικό, τα επόμενα 100 χρόνια της πατρίδας μας »είπε ο Τσάβες

Ο 58χρονος Τσάβες, αναμένεται να δώσει σκληρό αγώνα με τον 40χρονο αντίπαλο του, Ενρίκε Καπρίλες, και πλέον τα δύο στρατόπεδα επικεντρώνεται στις τελικές συγκεντρώσεις τους λίγο πριν τις κάλπες.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, αλλά ο Καπρίλες εμφανίζει ανοδική τάση και δύο έρευνες της κοινής γνώμης του δίνουν μικρό προβάδισμα.

Ο Τσάβες έχει εντείνει την εκστρατεία του τις τελευταίες ημέρες, αν και ακόμη εξακολουθεί να αναρρώνει από τρεις εγχειρήσεις για καρκίνο και τις θεραπείες που ακολούθησαν από τον Ιούνιο του 2011.

Αν κερδίσει, θα "παρατείνει" το μεγάλο ερώτημα σχετικά με την υγεία του, καθώς και την έλλειψη συγκεκριμένου διαδόχου στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Αν υπερισχύσει ο Καπρίλες θα είναι νεότερος ηγέτης της Βενεζουέλας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ