Ιαπωνία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τον τυφώνα Τζελαουάτ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τον τυφώνα Τζελαουάτ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιαπωνία από το πέρασμα του τυφώνα Τζελαουάτ, ανακοίνωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο τυφώνας που συνοδεύεται από ανέμους που φτάνουν το 126 χιλιόμετρα την ώρα βρισκόταν σήμερα στις 11:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας) βορειοανατολικά του Νεμούρο, μιας παραλιακής πόλης στο νησί Χοκάιντο, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Ένας 29χρονος παρασύρθηκε από τα κύματα στην Οκινάουα και ένας 56χρονος πνίγηκε στο Μίε, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΝΗΚ, κάνοντας λόγο και για 181 τραυματίες.

Χθες, οι ιαπωνικές αρχές συνέστησαν σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους εξαιτίας των πιθανών πλημμυρών.

Ο Τζελαουάτ αναμένέται να υποβαθμιστεί στη διάρκεια της ημέρας σε τροπική καταιγίδα, όμως η μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα στο Χοκάιντο.

Περίπου 500 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες Κυριακή κυρίως στην δυτική Ιαπωνία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ