Το αεροπορικό δυστύχημα πιθανώς οφείλεται σε λάθος του πιλότου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το αεροπορικό δυστύχημα πιθανώς οφείλεται σε λάθος του πιλότου

Η συντριβή του μικρού δικινητήριου αεροσκάφους στην οποία και οι 19 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους χθες, στο Νεπάλ, οφείλεται πιθανώς σε λάθος του πιλότου, ανακοίνωσε σήμερα το αρμόδιο υπουργείο για τις αερομεταφορές.

«Η αδυναμία του πιλότου να διατηρήσει την κατάλληλη ακτίνα στροφής με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πάρει απότομη κλίση, ενώ δεν είχε πάρει αρκετό ύψος είναι η πιθανή αιτία του δυστυχήματος», ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου.

Το αεροσκάφος, ένα Dornier της εταιρίας Sita Air, εκτελούσε πτήση από το Κατμαντού στη Λούκλα, στην περιοχή του Όρους Έβερεστ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι έπιασε φωτιά αμέσως μετά την απογείωσή του και στη συνέχεια συνετρίβη στις όχθες του ποταμού Μανοχάρα.

Τα θύματα, μεταξύ τους επτά βρετανοί και πέντε κινέζοι τουρίστες, θα άρχιζαν σήμερα μια ανάβαση στο Εβερεστ, η οποία θα διαρκούσε έως τα μέσα Οκτωβρίου. Η αποστολή είχε διοργανωθεί από τη βρετανική εταιρία Explore Worldwide.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ