Αντίθετος ο ΔΣΑ στο ενδεχόμενο υπαγωγής του Ταμείου των δικηγόρων στον ΕΟΠΥΥ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Αντίθετος ο ΔΣΑ στο ενδεχόμενο υπαγωγής του Ταμείου των δικηγόρων στον ΕΟΠΥΥ

Την αγανάκτησή του εκφράζει ο πρόεδρος τού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Γιάννης Αδαμόπουλος, για την όλως αιφνιδιαστική ανακίνηση τού ζητήματος τής υπαγωγής τού Ταμείου των δικηγόρων (ΕΤΤΑ) «στον άκρως προβληματικό και υπό πλήρη κατάρρευση νεοσυσταθέντα ΕΟΠΥΥ».

Ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει ότι ενώ το ζήτημα αυτό είχε κλείσει από τον περασμένο Απρίλιο, ανακινείται ξαφνικά εκ νέου, και υπογραμμίζει σε σημερινή δήλωσή του: «Εν μέσω μιας επαπειλούμενης φοροεπιδρομής κατά του δικηγορικού σώματος, πλήρως αναντίστοιχης με τις συνθήκες τής αγοράς και την εισοδηματική κατάσταση τού μέσου συναδέλφου, επιχειρείται η πλήρης λεηλασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων, τόσο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όσο και στα αποθεματικά τού Ε.Τ.Α.Α., με ανέφικτο στόχο τη στήριξη άλλων προβληματικών ταμείων, τομέων και κλάδων υγείας υπό τη σκέπη ενός πλήρως χρεοκοπημένου και εξαρχής καταδικασμένου σε αποτυχία συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών -σημειώνει ο κ. Αδαμόπουλος- αντιλαμβάνεται ως αδιαπραγμάτευτα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών του και «είναι αποφασισμένος και έτοιμος να τα προασπίσει απέναντι σε κάθε απόπειρα αναίτιας, προκλητικής και αδικαιολόγητης υποβάθμισής τους, από όπου κι αν προέρχεται και εκφράζει την αγανάκτησή του, για τη διαρκή και αναίτια στοχοποίησή του, τονίζοντας ότι τα όρια ανοχής τού δικηγορικού σώματος τείνουν πλέον να εξαντληθούν».

Τέλος, καλεί τα συναρμόδια υπουργεία και την πολιτική ηγεσία τής χώρας «να ενεργήσουν συνετά και υπεύθυνα, με γνώμονα τη νομιμότητα, σεβόμενοι τη συνέχεια του Ελληνικού κράτους και τις ειλημμένες σε αρμόδιο επίπεδο αποφάσεις και απέχοντας από οποιαδήποτε προσπάθεια εκ νέου νόθευσης των συμφερόντων των ασφαλισμένων τού Ταμείου των δικηγόρων».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ