Η σερβική κυβέρνηση απέσπασε ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την πώληση ευρωομολόγου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η σερβική κυβέρνηση απέσπασε ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την πώληση ευρωομολόγου

Η σερβική κυβέρνηση εξασφάλισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την πώληση ομολόγου. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών Μλάτζαν Ντίνκιτς πρόκειται για ευρωομόλογο που λήγει το 2021 και πουλήθηκε με επιτόκιο 6,62% υπενθυμίζοντας ότι το επιτόκιο για ίδιο προϊόν που διέθεσε στις διεθνείς αγορές πριν από ένα χρόνο η προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν 7,5%.

Ο κ. Ντίνκιτς δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευρωομολόγων αγόρασαν επενδυτές από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που οι προσφορές ξεπέρασαν τα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια.

"Το κλίμα για τη Σερβία στις διεθνείς αγορές αλλάζει και σύντομα θα πρέπει να αναμένονται χαμηλότερα επιτόκια" εκτίμησε ο Σέρβος υπουργός Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρωομόλογο αυτό εκδόθηκε την περασμένη άνοιξη, ωστόσο τότε δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την αγορά του από επενδυτές και αποσύρθηκε. Η σερβική κυβέρνηση τα χρήματα που απέσπασε από την πώληση του ευρωομολόγου θα τα διαθέσει για την κάλυψη του ελλείμματος στον προϋπολογισμό.

Ο κ. Ντίνκιτς ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εκταμιευτούν 300 εκατομμύρια δολάρια από το ρωσικό δάνειο του ενός δισεκατομμυρίου και έτσι, όπως είπε, θα κλείσουν όλες οι "τρύπες" στο φετινό προϋπολογισμό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ