Κίνα: Αποπέμφθηκε από τις τάξεις του Κομμουνιστικού Κόμματος ο Μπο Σιλάι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Αποπέμφθηκε από τις τάξεις του Κομμουνιστικού Κόμματος ο Μπο Σιλάι

Ο Κινέζος πολιτικός Μπο Σιλάι, πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ), αποπέμφθηκε από τις τάξεις του κόμματος και πρόκειται να δικαστεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο ανέφερε ταυτόχρονα ότι το 18ο συνέδριο του ΚΚΚ πρόκειται να αρχίσει τις εργασίες του την 8η Νοεμβρίου.

Ο Μπο Σιλάι, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών στην Κίνα, πρόκειται να λογοδοτήσει για τις πράξεις του «ενώπιον της δικαιοσύνης», όπως αποφάσισε το Πολιτικό Γραφείο, το οποίο εξάλλου έδωσε τέλος στην σεναριολογία ανακοινώνοντας με ασυνήθιστη καθυστέρηση την ημερομηνία του συνεδρίου του, που αποτελεί την κύρια εξέλιξη στην κινεζική πολιτική ζωή.

Η σύζυγος του Μπο και ένας πρώην ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας φυλακίστηκαν για το σκάνδαλο που ξέσπασε μετά την δολοφονία του βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ στη νοτιοδυτική πόλη Τσονγκίνγκ, όπου ο Μπο ήταν επικεφαλής της οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚΚ που μετέδωσε το Νέα Κίνα, ο Μπο στο πλαίσιο της υπόθεσης «καταχράστηκε την εξουσία του, διέπραξε σοβαρά σφάλματα και φέρει μεγάλη ευθύνη».

«Οι ενέργειες του Μπο Σιλάι προκάλεσαν σοβαρές συνέπειες και έβλαψαν σημαντικά την υπόληψη του κόμματος και του κράτους», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

Σύμφωνα με το Νέα Κίνα, ο Μπο κατηγορείται για διαφθορά και πολλαπλές σεξουαλικές σχέσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ